Twoje wsparcie w rekrutacji

Piekarz Warszawa - najnowsze oferty pracy

Liczba ogłoszeń: 1
Miasto: Warszawa       Zawód: Piekarz

Zawód: piekarz Rodzaj: umowa na okres próbny
kontakt przez PUP
- praca z produktem, - zatowarowanie stoiska - przestrzeganie elementarnych zasad bezpieczeństwa żywności
od 2750 zł
UoP brutto/m-c
Warszawa
2019-09-05
od 2750 zł
UoP brutto/m-c
Filtruj oferty pracy
Oferty z okresu
Województwo
Miasta
Odległość
Obszary zawodowe
Formy zatrudnienia
Zarobki brutto/m-c ?
Stanowisko, firma

Praca dla piekarza w Warszawie

Piekarze wytwarzają różne rodzaje pieczywa, ciastek i innych wypieków sprzedawanych przez sklep spożywczy, hurtowników, restauracje i instytucjonalne usługi żywieniowe. Niektórzy piekarze tworzą nowe przepisy. Komercyjni piekarze często pracują w zakładach produkcyjnych, które produkują pieczywo i wypieki z dużą prędkością. W tych obiektach piekarze używają dużych maszyn do mieszania, piekarników i innego sprzętu do masowej produkcji standaryzowanych wypieków. Komercyjni piekarze często obsługują duże, zautomatyzowane maszyny, takie jak komercyjne miksery, piekarniki i przenośniki. Muszą dokładnie przestrzegać instrukcji dotyczących harmonogramów produkcji i receptur. Piekarze pracują głównie w sklepach spożywczych i sklepach specjalistycznych, w tym w piekarniach. W tych warunkach produkują mniejsze ilości wypieków, które ludzie mogą zjeść w sklepie lub na sprzedaż jako specjalne wypieki. Piekarze detaliczni mogą przyjmować zamówienia od klientów, przygotowywać towary na zamówienie i okazjonalnie obsługiwać klientów. Chociaż ilości przygotowane i sprzedawane w tych sklepach są często małe, zazwyczaj mają one wiele smaków i rozmiarów.

Piekarz Warszawa - oferty pracy

W każdym mieście działają piekarnie, więc potrzebni będą zawsze pracownicy znający się na pieczeniu. Dotyczy to piekarzy, cukierników itp. Oferty pracy dotyczą także osób, które chcą przyuczyć się do zawodu. Ostatnio jedna z piekarnia na warszawskim Targówku poszukiwała osób do pracy na produkcji, zarówno osób wykwalifikowanych lub z doświadczeniem, jak i do przyuczenia. Poza płacą podstawową oferowano pakiet socjalny (dofinansowanie do wypoczynku, bilety do teatru i na koncerty, możliwość korzystania z wycieczek itp.). Na podobne oferty można także aplikować przez stołeczne Urzędy Pracy.

Warszawa piekarz - pracodawcy

Wśród pracodawców chcących zatrudnić piekarzy znajdują się małe placówki oraz większe sieci. Wiele hipermarketów zamieszcza oferty pracy w tym zawodzie, są to m.in.: Auchan, Tesco, Lidl czy Biedronka. Urząd Pracy m.st. Warszawy przy ul. Grochowskiej niedawno ogłaszał nabór na to stanowisko proponując 3000 złotych. Piekarnia/Cukiernia z Piaseczna ostatnio chciała zatrudnić komunikatywnego Piekarza lub cukiernika z doświadczeniem, lub ewentualnie do przyuczenia. Godziny pracy zwykle dotyczą pracy od poniedziałku do soboty rano. Wszyscy zainteresowani zatrudnieniem w tym zawodzie nie mogą narzekać na brak ofert.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać piekarz?

Praca może być stresująca, ponieważ piekarze często pracują w ściśle określonych terminach i krytycznych, wrażliwych na czas wymogach dotyczących pieczenia. Piekarnie, zwłaszcza duże zakłady produkcyjne, są wypełnione potencjalnymi zagrożeniami, takimi jak gorące piece, maszyny do mieszania i krajarki do ciasta. W rezultacie piekarze mają wyższy odsetek obrażeń i chorób niż średnia krajowa. Piekarze, którzy pracują w piekarniach komercyjnych, które pieczą się nieprzerwanie, muszą pracować do późnych wieczorów i weekendów. Długoterminowe szkolenie w miejscu pracy jest najczęstszą drogą do zdobycia umiejętności niezbędnych do zostania piekarzem. Niektórzy piekarze rozpoczynają karierę poprzez program praktyk lub uczęszczając do szkoły gastronomicznej, lub na kursy kulinarne.

Nie jest wymagana formalna edukacja. Większość piekarzy uczy się swoich umiejętności poprzez długoterminowe szkolenia w miejscu pracy, trwające od 1 do 3 lat. Niektórzy pracodawcy mogą oferować programy praktyk dla początkujących piekarzy. W zakładach produkcyjnych komercyjni piekarze uczą się obsługi i konserwacji przemysłowych maszyn do mieszania. Niektórzy piekarze uczą się swoich umiejętności poprzez doświadczenie zawodowe związane z pieczeniem. Na przykład mogą rozpocząć pracę jako asystent piekarza. Wymagania dotyczące edukacji i doświadczenia różnią się w zależności od wymaganego poziomu certyfikacji.