Twoje wsparcie w rekrutacji

Kelner Warszawa - najnowsze oferty pracy

KELNER K/M (J. ANGIELSKI)

Zawód: kelner Rodzaj: umowa o pracę
kontakt przez PUP
obsługa klientów restauracji.
od 2600 zł
UoP brutto/m-c
Warszawa
2020-01-20
od 2600 zł
UoP brutto/m-c

KELNER K/M

Zawód: kelner Rodzaj: umowa na okres próbny
Dom Emeryta Wojskowego
Rzetelna i kompleksowa obsługa mieszkańców w trakcie wydawania posiłków, utrzymywanie czystości na przydzielonym odcinku pracy w tym sprzątanie i nakrywanie ...
od 2310 zł
UoP brutto/m-c
Warszawa
2020-01-09
od 2310 zł
UoP brutto/m-c

KELNER/KA

Zawód: kelner Rodzaj: inna
kontakt przez OHP
obsługa gości
Warszawa
2020-01-02

Oferty pracy najbliżej miejscowości Warszawa:

Aktualnie brak podobnych ofert

Praca dla kelnera w Warszawie

Praca kelnera lub kelnerki obejmuje szeroki zakres zadań i obowiązków, które różnią się w zależności od rodzaju pracodawcy. Istnieje jednak szereg ogólnych działań i obowiązków, które są kluczowe dla pracy. Praca kelnera jest kluczem do sukcesu firmy restauracyjnej, ponieważ odpowiadają za zaspokojenie potrzeb i oczekiwań klientów. Wymagania dotyczące pracy i kompetencji na stanowisku kelnera są w większości standardem w branży. Kelnerzy i kelnerki mają za zadanie przyjmować zamówienia i podawać napoje i żywność klientom w różnych lokalach gastronomicznych. Często spotykają się z wieloma innymi obowiązkami, które różnią się w zależności od miejsca zatrudnienia, a które jeszcze bardziej utrudniają pracę. Kelnerzy i kelnerki często spotykają się z menedżerami i szefami kuchni przed każdą zmianą, aby omówić menu lub promocje, przejrzeć składniki potencjalnych alergii pokarmowych lub porozmawiać o wszelkich obawach związanych z bezpieczeństwem żywności. Omawiają również koordynację między kuchnią a jadalnią i przeglądają wszelkie problemy z obsługą klienta z poprzedniego dnia lub zmiany.

Kelner Warszawa - oferty pracy

Mimo że pensja jest znacznie niższa od płacy minimalnej, większość dochodów kelnerów składa się z premii, pracy w nadgodzinach i napiwków. Zainteresowani pracą jako kelner mają w Warszawie wiele możliwości do podjęcia pracy i aplikowania na ciekawe oferty pracy. Ostatnie ogłoszenia pokazują duże możliwości w tym zakresie. Niedawno kelnera szukał Hotel Gromada Centrum Sp. z o.o., a także Hotel SixtySix. W wielu mniejszych miejscach istnieje także spora rotacja w zatrudnianiu konkretnych osób. Trzeba jednak przyznać, że ofert pracy w tym zawodzie jest dużo więcej, niż w innych profesjach.

Warszawa kelner - pracodawcy

Bardzo dużo pracodawców zamieszcza ogłoszenia o pracę na stanowisku kelnera. Wśród nich są oczywiście punkty gastronomiczne, restauracje, hotele, pensjonaty i inni. Firma Mercure poszukiwała niedawno kelnera/kelnerkę do pracy w hotelu. Firma oferowała umowę o pracę, kartę zniżkową na noclegi i usługi gastronomiczne w hotelach AccorHotels na całym świecie, prywatną opiekę medyczną Medicover, szkolenia baristyczne, sommelierskie, barmańskie, darmowy lunch oraz strój służbowy/uniform. Tre Orsi Pizza szukał osoby mającej dwuletnie doświadczenie w pracy, a Vienna House Mokotów Warsaw skłonna była zatrudnić osobę ze znajomością języka angielskiego na pełen etat lub część etatu.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać kelner?

Kelner lub kelnerka musi mieć dobrą znajomość menu i tego, co zawierają potrawy. Ponadto konieczna jest ogólna wiedza na temat napojów alkoholowych i bezalkoholowych; a także podstawowa wiedza na temat wina i piwa. Wysoka zręczność i szybki refleks są również koniecznością. Ten specjalista musi mieć wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne i interpersonalne; a także być w stanie szybko nawiązać pozytywny kontakt z klientami. Musi być przyjazny i zdolny do zachowania uprzejmości niezależnie od sytuacji. Musi mieć pewną dozę taktu i uprzejmości oraz wielką miarę powściągliwości w każdej sytuacji. Szybkie myślenie i dbałość o szczegóły są również obowiązkowe przy wykonywaniu pracy. Konieczne jest również posiadanie umiejętności wykonywania podstawowej matematyki. I zwracać uwagę na prawidłowe obliczanie czeków.

Ten profesjonalista musi również uważać, aby poprawnie przyjmować zamówienia i przynosić do stołu wszystko, o co prosili klienci. Nowi pracownicy zazwyczaj uczą się swojej pracy od swoich współpracowników. Nie ma żadnych formalnych wymagań edukacyjnych dla tego stanowiska i absolutnie żadne doświadczenie zawodowe nie jest wymagane do rozpoczęcia pracy. Jednak to wszystko zależy od pracodawcy. Niektóre z bardziej wyszukanych miejsc odmawiają zatrudnienia kogoś bez wystarczającego doświadczenia na to stanowisko, podczas gdy większość miejsc po prostu zatrudnia każdego, gdy potrzebuje nowego pracownika. Doświadczenie ma jednak duży wpływ na szanse na awans na wyższą pozycję.