Kucharz/Szef kuchni Ruda Śląska - najnowsze oferty pracy

KUCHARZ/KUCHARKA

ALARMA GROUP SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
przygotowywanie posiłków typu bistro
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Ruda Śląska
05-05-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

KUCHARZ

Teresa Kowalczyk
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
przygotowywanie potraw
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Ruda Śląska
22-04-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

Oferty pracy najbliżej miejscowości Ruda Śląska:

KUCHARZ

Kontakt przez PUP
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Zabrze
Ruda Śląska

14-04-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

KUCHARZ

Mirosław Grądecki
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Chorzów
Ruda Śląska

30-04-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

KUCHARZ

Kontakt przez PUP
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Chorzów
Ruda Śląska

30-04-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

KUCHARZ

Kontakt przez PUP
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
od 2800 zł
UoP brutto/mies.
Chorzów
Ruda Śląska

19-04-2021
od 2800 zł
UoP brutto/mies.

SZEF KUCHNI DZIAŁU KWATERMISTRZOWSKIEGO

Areszt Śledczy w Bytomiu
Kucharz/Szef kuchni umowa o pracę pełny etat
od 4133 zł
UoP brutto/mies.
Bytom
Ruda Śląska

04-05-2021
od 4133 zł
UoP brutto/mies.

Oferty pracy w Rudzie Śląskiej - popularne zawody

Kucharz Ruda Śląska - oferty pracy

Kucharz jest jednym z najstarszych zawodów, który był wszędzie, bez względu na rozwój kulturowy i tradycje społeczeństwa. Jak się mówi: "Dopóki ludzie jedzą, na ten zawód będzie popyt." Dziś praca na tym stanowisku to sztuka gotowania, dekorowania i serwowania potraw. Kucharze są potrzebni w wielu miejscach. Można wymienić bary szybkiej obsługi, świetlice, ośrodki społeczne, restauracje, firmy cateringowe czy hotele. Wymagania dotyczące pracy kucharza omawiamy poniżej. Przyglądniemy się także, jak wygląda rynek pracy w Rudzie Śląskiej w zakresie ogłoszeń o pracę.

Praca dla kucharza w Rudzie Śląskiej?

Wszyscy szukający zatrudnienia w Rudzie Śląskiej majĄ możliwość obserwowania ogłoszeń o pracę w wielu serwisach internetowych, gdzie pracodawcy ogłaszają nabór na stanowisko kucharza. Osoby te także mogą wybierać wśród ogłoszeń z innych miast regionu, gdyż jak wiadomo KZK GOP jest okręgiem, w którym skupionych jest wiele miejscowości. Płace na stanowisku kucharza zależne są od miejsca zatrudnienia oraz kwalifikacji. Wynagrodzenia rozpoczynają się od 1600 złotych brutto dla pracowników najniższego szczebla. Kucharze z większym doświadczeniem w zawodzie i szefowie kuchni mają oferowane dużo wyższe stawki. Dobry szef kuchni jest cennym kandydatem do pracy, więc nie każdego pracodawcę stać na takiego pracownika. Stawki oscylują od 10 do 20 złotych brutto dla pracowników z najmniejszym doświadczeniem.

Ruda Śląska kucharz - pracodawcy

Ogłoszenia o pracę w lokalu gastronomicznym na terenie Rudy Śląskiej przedstawia wiele firm, których działalność na rynku dotyczy innych odbiorców. Akademia Smaku z tego miasta poszukiwała ostatnio kucharza i pomoc kuchenną. Dom Pomocy Społecznej prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Miłosierdzia proponował pracę w zakresie gotowania, obierania warzyw i przygotowania posiłków ze stawką 2100 złotych brutto na miesiąc. W tym przypadku wymagana była książeczka sanepidowska oraz wykształcenie gastronomiczne.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać kucharz?

Do pracy niezbędna jest znajomość receptur i technologii gotowania, zasad przechowywania produktów zgodnie z normami sanitarno-higienicznymi, ekonomiki i organizacji cateringu, planowania i zasad korzystania ze specjalnego sprzętu. Kulinarny specjalista - kucharz, to osoba z której rąk powstają pyszne i piękne potrawy. Powinien znać wiele: strukturę i specyfikę przedsiębiorstwa gastronomicznego, standardy sanitarne, przepisy bezpieczeństwa, przetwarzanie surowców, odróżnianie świeżych produktów od rozmrożonych, wiedzieć jak wybrać właściwe mięso i warzywa. W tym zawodzie przede wszystkim liczy się praktyka. Ponadto kucharz potrzebuje wiedzy na temat składu żywności i jej zawartości kalorycznej, przechowywania żywności, fizjologii żywienia, zasad kompilacji menu, technologii przygotowywania posiłków i obsługi sprzętu kuchennego