Twoje wsparcie w rekrutacji

Piekarz Kraków - najnowsze oferty pracy

PIEKARZ

Zawód: piekarz Rodzaj: inna
kontakt przez PUP
Przygotowywanie i pieczenie gruzińskich wypieków (chleb itp.), umowa zlecenie, 70 godz. miesięcznie
od 1029 zł
UoP brutto/m-c
Kraków
2019-10-11
od 1029 zł
UoP brutto/m-c

PIEKARZ NA PRODUKCJI PIEKARNICZEJ , CIASTKARSKIEJ

Zawód: piekarz Rodzaj: umowa na okres próbny
kontakt przez PUP
praca na produkcji piekarniczej i ciastkarskiej, w hipermarkecie
od 2400 zł
UoP brutto/m-c
Kraków
2019-10-02
od 2400 zł
UoP brutto/m-c

PIEKARZ

Zawód: piekarz Rodzaj: umowa na okres próbny
Chleb Powszedni Krzysztof Kamiński
Wypiek pieczywa pszennego, praca w godzinach 02.00-6.00.
od 2100 zł
UoP brutto/m-c
Kraków
2019-09-09
od 2100 zł
UoP brutto/m-c

Oferty pracy najbliżej miejscowości Kraków:

Aktualnie brak podobnych ofert

Praca dla piekarza w Krakowie?

Piekarze wytwarzają różne rodzaje pieczywa, ciastek i innych wypieków sprzedawanych przez sklep spożywczy, hurtowników, restauracje i inne placówki gastronomiczne. Oprócz przygotowywania wypieków i nadzorowania całego procesu pieczenia, są oni również odpowiedzialni za zatrudnianie, szkolenie i nadzorowanie swoich pracowników. Muszą zaplanować i zamówić dostawy, ustalić ceny i zdecydować, ile wyprodukować każdego dnia. Praca może być stresująca, ponieważ piekarze przestrzegają czasochłonnych procedur pieczenia i często pracują w ściśle określonych terminach.

Na przykład piekarze muszą przestrzegać dziennych harmonogramów produkcji, aby upiec produkty w wystarczających ilościach, zachowując stałą jakość. W zakładach produkcyjnych często pracują oni z innymi pracownikami produkcyjnymi, takimi jak pomocnicy i pracownicy obsługi technicznej, dzięki czemu sprzęt jest czyszczony i gotowy.

Piekarz Kraków - oferty pracy

Oferty pracy dla piekarzy zdarzają się dość często w Krakowie oraz miejscowościach znajdujących się w pobliżu miasta. Grodzki Urząd Pracy ostatnio oferował pracę dla piekarzy za 2100 złotych brutto. Pracodawcą był "Chleb Powszedni" Krzysztof Kamiński. Od kandydatów wymagano wykształcenia zasadniczego zawodowego. Prace mogli otrzymać piekarze i cukerinicy. Piekarnia ROGALIK S.C. z Trzemeśni również miała zapotrzebowanie do tego by zatrudnić piekarza. O pracę w piekarni mogły aplikować także kobiety z Ukrainy i Białorusi, oferowano stanowisko pomocnika piekarza, a miejscem pracy była Skawina. 

Kraków piekarz - pracodawcy

Pracodawcami w tym zakresie są przede wszystkim piekarnie różnej wielkości, a także inne miejsca związane z produkcją ciast i innych wypieków. Piekarnia Iwona z Niepołomic (pod Krakowem) oferowała pełne zatrudnienie z wszystkimi świadczeniami od zaraz. Cukiernia-piekarnia z Nowej Huty zatrudnić chciuała piekarza na zmiany oraz na pracę w nocy z wynagrodzeniem od 3000 złotych netto. Takich ofert jest dość sporo i wszyscy zainteresowani pracą na tym stanowisku mogą przeglądać oferty w serwisach tego typu. Oferty zwykle skierowane są dla osób z doświadczeniem oraz tych, którzy chcą się przyuczyć. W ten sposób pracę może podjąć także wiele osób, które nie posiadają formalnego wykształcenia w zawodzie. Zarobki także są bardzo zróżnicowane.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać piekarz?

Długoterminowe szkolenie w miejscu pracy jest najczęstszą drogą do zdobycia umiejętności niezbędnych do zostania piekarzem. Niektórzy piekarze rozpoczynają karierę poprzez program praktyk lub uczęszczając do szkoły technicznej lub na kursy kulinarne. Większość piekarzy uczy się swoich umiejętności poprzez długoterminowe szkolenia w miejscu pracy, zazwyczaj trwające od 1 do 3 lat. Niektórzy pracodawcy mogą oferować programy praktyk dla początkujących piekarzy. Piekarze w specjalistycznych sklepach piekarniczych i sklepach spożywczych często zaczynają jako praktykanci lub stażyści i uczą się podstaw pieczenia, polewania i dekorowania. Nie jest wymagana formalna edukacja.Chociaż ich praca jest ogólnie bezpieczna, piekarze mogą znosić naprężenia pleców spowodowane podnoszeniem lub przenoszeniem ciężkich worków z mąką lub innymi produktami. Piekarnie, zwłaszcza duże zakłady produkcyjne, są wypełnione potencjalnymi zagrożeniami, takimi jak gorące piece, maszyny do mieszania i krajarki do ciasta. W rezultacie piekarze mają wyższy odsetek obrażeń i chorób niż średnia krajowa.