!function(t,h,e,j,s,n){t.hj=t.hj||function(){(t.hj.q=t.hj.q||[]).push(arguments)},t._hjSettings={hjid:2313813,hjsv:6},s=h.getElementsByTagName("head")[0],(n=h.createElement("script")).async=1,n.src="https://static.hotjar.com/c/hotjar-"+t._hjSettings.hjid+".js?sv="+t._hjSettings.hjsv,s.appendChild(n)}(window,document);

Praca Kelner Kraków

Wybieraj spośród 8 ofert pracy

Powiadomienia o nowych ofertach

Zaloguj się, aby dodać powiadomienia

  • Kelner / kelnerka a' la carte

    PI MANAGEMENT SP. Z O.O
    • Kraków
    • umowa o pracę
    • praca od zaraz
    Dodana
  • Kelner

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Dobczyce
    • staż/praktyka
    Dodana
  • Kelner

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Kraków
    • staż/praktyka
    Dodana
  • Kelner/ka

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Kraków
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kelner

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Kraków
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kelner

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Kraków
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kelner

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Kraków
    • umowa o pracę
    Dodana
  • Kelner-barman

    Centralna Baza Ofert Pracy
    • Niepołomice
    • umowa o pracę
    Dodana

Kelner w Krakowie

Praca dla kelnera w Krakowie?

W Krakowie funkcjonuje bardzo wiele placówek gastronomicznych oraz innych miejsc, gdzie jest zapotrzebowanie na kelnerów. Kelnerzy i kelnerki serwują jedzenie i napoje klientom w restauracjach i innych lokalach gastronomicznych. Ponieważ większość kelnerów pracuje w niepełnym wymiarze godzin, a zmiany są dostępne wczesnym rankiem, późnym wieczorem, w weekendy i święta, praca jest idealna dla osób o zróżnicowanych i elastycznych harmonogramach własnej pracy. Oferty pracy w Krakowie zamieszczane są w serwisach interentowych z ogłoszeniami o pracę, a także w Urzędzie pracy, agencjach pośrednictwa pracy oraz także w prasie lokalnej. Codziennie pojawiają się nowe propozycje.

Kelner Kraków - oferty pracy

Połowa kelnerów i kelnerek pracuje na pół etatu. Wielu pracuje wcześnie rano, późnym wieczorem, w weekendy i święta. Dotyczy to zwłaszcza osób pracujących w restauracjach o pełnym zakresie usług, które zatrudniają zdecydowaną większość kelnerów i kelnerek. Ogłoszenia o prace pojawiają się bardzo często, więc potencjalni kandydaci z doświadczeniem i do przyuczenia mogą aplikować przesyłając swoje kandydatury. Restauracja "Pod Złotym Karpiem" wraz z rozwojem firmy prowadziła ostatnio rekrutację na stanowisko: kelner/kelnerka, oferując płace w wysokości 2200-2500 złotych brutto na miesiąc. Z kolei RELAKS APARTAMENTY szukali kelnerów w nowe nowej kawiarni Relaks Cafe na soboty i niedziele. Największe restauracje poszukują oczywiście doświadczonych kelnerów, jednak bardzo dużo ofert dotyczy mniejszych punktów, gdzie zatrudnienie znaleźć mogą nawet najmłodsi studenci. Wszyscy, którzy widzą siebie w tym zawodzie, mają możliwość skorzystania z takiej oferty i podjęcia pracy. Przyuczenie do zawodu także jest w wielu miejscach realizowane. Umożliwia to potem także awans na inne stanowiska menadżerskie.

Kraków kelner - pracodawcy

Zarobki różnią się znacznie w zależności od rodzaju zakładu i miejscowości. Na przykład napiwki są zazwyczaj znacznie wyższe w ekskluzywnych restauracjach w głównych obszarach metropolitalnych i kurortach. Wiele miejsc serwujących potrawy i napoje poszukuje kelnerów i można powiedzieć, że w branży tej istnieje duża rotacja pracowników. Hotel Puro prowadził w ostatnim czasie rekrutację na stanowisko kelnerskie do swojego "HALICKA EATERY & BAR", Mercure Kraków Stare Miasto również rekrutował takie osoby, podobnie jak Fabryka Pizzy przy ulicy Sławkowskiej 3 w Krakowie.

Jakie kwalifikacje powinien posiadać kelnera?

Większość kelnerów i kelnerek uczy się poprzez krótkoterminowe szkolenie w miejscu pracy, zwykle trwające kilka tygodni. Stażyści zazwyczaj pracują z doświadczonym kelnerem lub kelnerką, która uczy ich podstawowych technik serwowania. Obowiązki kelnerów zaczynają się, zanim zobaczą klientów. Muszą sprzątać i ustawiać meble. Mogą wtedy witać klientów, prezentować menu i polecać wybór potraw i napojów. Pobierają oni zamówienia, przekazują je personelowi kuchni i przenoszą tace z żywnością do klientów. Ich spotkania z klientami kończą się po przygotowaniu rachunków, przekazaniu ich klientom i zaakceptowaniu płatności. Kelnerzy wymagają wytrzymałości, aby być na nogach przez większość swoich zmian i siły do ​​noszenia ciężkich tac. Mogą również podlegać presji, aby działać szybko i uprzejmie w okresach dużego obciążenia. W zakładach, w których podawany jest alkohol, kelnerzy i kelnerki weryfikują wiek klientów i upewniają się, że spełniają wymogi prawne dotyczące zakupu alkoholu.

Na tej stronie korzystamy z plików cookie, aby zadbać o jak najlepsze doświadczenia naszych użytkowników.
Kontynuując po wyświetleniu tej wiadomości, potwierdzasz, że wyrażasz na to zgodę.