Oferty pracy Obsługa gastronomii w miastach

Obsługa gastronomii - najnowsze oferty pracy

Znalezionych ofert: 1064
Zawód: Obsługa gastronomii
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – pełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Rzeszów
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – pełny lub niepełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Rzeszów
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – zmiana nocna

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Mława
24-06-2021
McDonalds Polska

Konserwator

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Mława
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Wrocław
24-06-2021
Tak, chcę otrzymywać oferty pracy na e-maila!

(klauzula informacyjna)
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – zmiana nocna/dostawa

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Swarzędz
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji niepełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Nowa Ruda
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik zmiany nocnej

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Rawa Mazowiecka
24-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji Nadarzyn

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Nadarzyn
23-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji Józefów

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Broniszew
23-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – zmiana nocna

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Gdańsk
22-06-2021
Andiamo Group Dominika Orzeszk

Pani do obsługi klienta Gdynia

Andiamo Group Dominika Orzeszk
Andiamo Group Dominika Orzeszk
Obsługa gastronomii umowa o pracę pełny etat
Gdynia
22-06-2021
Andiamo Group Dominika Orzeszk

Pani do obsługi Sopot

Andiamo Group Dominika Orzeszk
Andiamo Group Dominika Orzeszk
Obsługa gastronomii umowa o pracę pełny etat
Sopot
22-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji nocnej

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Lublin
22-06-2021
McDonalds Polska

18,75zł/h- Pracownik restauracji McDonalds Wroclavia

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Wrocław
21-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji Galeria Mokotów

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Warszawa
21-06-2021
Green Moss

PRACOWNIK OBSŁUGI LOKALU Green Moss

Green Moss
Green Moss
Obsługa gastronomii umowa o pracę pełny etat
Świdnica
20-06-2021
McDonalds Polska

Kierownik Sali McDonald’s Łódź Manufaktura

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Łódź
20-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji Janki

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Janki
19-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji Grójec

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Radom
19-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – na weekendy

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Wrocław
19-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik Restauracji McDonald’s Poznań Ławica-Bukowska

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Poznań
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – na weekendy

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Nowy Dwór Gdański
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji - kasjer

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Nowy Dwór Gdański
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik kawiarnii McCafe

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Nowy Dwór Gdański
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – niepełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Warszawa
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – na weekendy

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Poznań
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik restauracji – pełny lub niepełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Poznań
18-06-2021
McDonalds Polska

pracownik restauracji

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Poznań
18-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik McDonald’s – pełny etat

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Białystok
17-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik McDonald’s – zmiana nocna

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Białystok
17-06-2021

Pasibus Pasaż pracownik kuchni- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Wrocław
16-06-2021
McDonalds Polska

Pracownik McCafé

McDonalds Polska
McDonalds Polska
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Kobyłka
16-06-2021

Gdynia Pasibus pracownik kuchni- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Gdynia
16-06-2021

Pasibus Pracownik Kuchni- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Kalisz
16-06-2021

Pracownik Kuchni Pasibus- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Wrocław
16-06-2021

Pracownik Kuchni Pasibus Wroclavia- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa o pracę
Wrocław
16-06-2021

Manufaktura Pasibus Pracownik Kuchni- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Łódź
16-06-2021

Posnania Pasibus pracownik kuchni poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Poznań
16-06-2021

Pracownik Kuchni Pasibus- poniżej 18 r.ż

Pasibus
Obsługa gastronomii umowa zlecenie
Opole
16-06-2021
Zawód / stanowisko
Miejscowość
Województwo
Formy zatrudnienia
Zarobki brutto/mies. ?
Oferty z okresu

Zawód pracownika obsługi gastronomii

Usługi gastronomiczne to branża odpowiedzialna za dostarczanie napojów, żywności i innych usług różnym klientom na specjalne okazje. Kandydaci na stanowiska związane z gastronomią muszą znać techniki zarządzania i wiedzę na temat usług gastronomicznych. Odpowiednie kwalifikacje akademickie dla tej branży to stopień zarządzania hotelarstwem lub zarządzania żywnością i napojami. Profesjonaliści pracujący w tym biznesie zaczynają jako pomocnicy kuchni, a następnie przechodzą do stanowisk kucharza lub szefa kuchni, aby rozpocząć własną usługę gastronomiczną. Doświadczenie i umiejętności są uzyskiwane w miejscu pracy, a niektórzy pracodawcy wymagają, aby kandydaci mieli prawo jazdy. Obsługa gastronomii to także branża odpowiednia dla studentów i ludzi bez doświadczenia, którzy mogą zostać przeszkoleni do zawodu na miejscu pracy.

Jak zostać pracownikiem obsługi gastronomii?

Pracownik obsługi gastronomii wykonuje szeroki zakres obowiązków związanych z przygotowaniem i / lub serwowaniem żywności i napojów w jednym, lub kilku różnych środowiskach usług gastronomicznych. Może wykonywać takie obowiązki, jak przygotowywanie półproduktów, gorących potraw i / lub zimnych produktów spożywczych i / lub pomagać w przygotowaniu produktów piekarniczych, stosownie do stanowiska. Pomaga także w czyszczeniu obszarów roboczych, sprzętu i przyborów. Może pomóc w obsłudze, zbieraniu śmieci odpowiednio do obszaru działania. Może podawać żywność klientom i / lub wykonywać obowiązki związane z kasą.

Pracownik obsługi gastronomii - wymagania

Zadania i obowiązki pracownika obsługi gastronomii:

  • Tworzy usługi gastronomiczne, kuchnię, sprzęt i przybory, zgodnie z określonymi potrzebami obszaru; sprawdza temperaturę żywności i / lub przygotowuje stanowisko do codziennych czynności; może obsługiwać urządzenia kuchenne lub piekarnicze zgodnie z przeznaczeniem.
  • Transportuje żywność i zapasy z głównej kuchni, piekarni i lub obszaru przygotowywania sałatek do miejsca serwowania, albo przez noszenie, albo przez użycie wózka.
  • Przestrzega zalecanych procedur podczas przygotowywania gorących i zimnych linii pokarmowych; wybiera odpowiednie przybory i ustawia linię parową na odpowiednią temperaturę dla pozycji menu.
  • Przygotowuje lub pomaga przy przygotowywaniu gorących i zimnych dań mięsnych i warzywnych, napojów, sałatek, kanapek, nadzień do ciasta, prostych wyrobów piekarniczych, sosów sałatkowych i lub innych podobnych artykułów spożywczych, odpowiednio do zamówienia.
  • Podaje produkty żywnościowe do klientów z blatów i lub stołów, zgodnie z określonymi instrukcjami, zapewniając, że podawane są odpowiednie porcje.
  • Może podawać wiele gorących i zimnych produktów spożywczych zgodnie z instrukcjami.
  • W razie potrzeby uzupełnia jedzenie, sztućce, naczynia szklane, naczynia i tacki na stanowiskach, może zamawiać i uzupełniać przyprawy.
  • Napełnia maszyny do lodu, jeśli są obecne w obszarze działania; zapewnia, że maszyny są czyszczone i konserwowane, w razie potrzeby.
  • Bierze udział w codziennych problemach i potrzebach związanych z wyposażeniem i zaopatrzeniem w żywność, dba o usuwanie zepsutej lub nieatrakcyjnej żywności, wadliwych materiałów / wyposażenia lub innych niecodziennych warunków.
  • Musi utrzymywać w czystości miejsca pracy, w tym podłogi, urządzenia, sprzęty i sprzęt; zbiera i wyrzuca śmieci do wyznaczonych pojemników;
  • Myje garnki, patelnie i inne materiały eksploatacyjne zapewniające obsługę sanitarną; organizuje i zastępuje oprogramowanie sprzętowe w odpowiedniej lokalizacji.
  • W razie potrzeby może wykonywać obowiązki związane z kasą.
  • Może zapewniać wskazówki i szkolenie innym pracownikom wykonującym podobne prace.
  • Wykonuje różne obowiązki związane z pracą, jakie mu przypisano.


Wymagana wiedza, umiejętności i zdolności:

  • Wiedza o dostawach, wyposażeniu i kontroli zapasów.
  • Umiejętność przestrzegania rutynowych instrukcji słownych i pisemnych.
  • Umiejętność czytania i pisania.
  • Umiejętność zrozumienia i przestrzegania procedur bezpieczeństwa.
  • Zdolność do bezpiecznego korzystania ze sprzętu i materiałów do czyszczenia.
  • Umiejętność prowadzenia i szkolenia personelu.
  • Możliwość podnoszenia i manipulowania ciężkimi przedmiotami.
  • Znajomość konfiguracji linii żywieniowych i wymagań temperaturowych.
  • Umiejętność gotowania i przygotowywania różnych potraw.
  • Znajomość metod i technik przygotowywania, prezentacji i jakości żywności.


Środowisko pracy wiąże się z pewnym narażeniem na zagrożenia lub ryzyko fizyczne, które wymagają przestrzegania podstawowych zasad bezpieczeństwa. Praca może obejmować umiarkowaną ekspozycję na nietypowe elementy, takie jak ekstremalne temperatury, brud, kurz, dym, dym, nieprzyjemne zapachy i głośne dźwięki.

Ile zarabia pracownik obsługi gastronomii?

Płace pracowników w obsłudze gastronomii nie są zbyt wysokie. Mediana wynagrodzeń w tym zawodzie wynosi 2400 złotych brutto. W ten sposób można się dowiedzieć, że połowa badanych pracowników w obsłudze gastronomii zarabia od 2150 do 2840 złotych brutto. W wielu miejscach obowiązują także stawki godzinowe, zatrudnianie na godziny. Nie bez znaczenia jest także wielkość firmy oraz region zamieszkania. Kluczowe jest także doświadczenie.