Obsługa gastronomii - najnowsze oferty pracy

Liczba ogłoszeń: 686
Zawód: Obsługa gastronomii

Pracownik Restauracji Pasibus Stary Dworzec

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Pasibus
Katowice
15-01-2021

Pracownik Restauracji Pasibus Stary Dworzec

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Pasibus
Katowice
15-01-2021
Szczyrk Mountain Resort

Pracownik gastronomii

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: praca sezonowa
Szczyrk Mountain Resort
Szczyrk Mountain Resort
Szczyrk
17-12-2020

Kucharz i pomoc kuchenna

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
HOTEL SPINAKER
Łeba
13-01-2021

!!!Kucharz /ka b.dobre zarobki!!!

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Riesengebirge Adventure S.c
Karpacz
13-01-2021
Tak, chcę otrzymywać oferty pracy na e-maila!

(klauzula informacyjna)

Kucharka tradycyjna.Bardzo dobre zarobki.

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Riesengebierge Adventure
Karpacz
13-01-2021

sprzedawca

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
STEF-POL Sp z o.o.
Rybnik
13-01-2021

Kierownik rejonu - woj. śląskie

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Gold Drób
Katowice
13-01-2021

Zatrudnimy kierowcę

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Deshi
Mielec
13-01-2021

Kucharz / Kucharka - Świebodzin

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Dussmann Polska Sp. z o.o.
Świebodzin
13-01-2021

Pracownik Restauracji Zakładowej - Bufetowa/y - Świebodzin

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Dussmann Polska Sp. z o.o.
Świebodzin
13-01-2021

Pizzerokasjer = pracownik strefy produkcyjnej Telepizza

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Telepizza
Gliwice
13-01-2021

Samodzielny Kucharz na sezon letni restauracja nad morzem

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Restauracja Posejdon
Kołobrzeg
12-01-2021

kierowca od zaraz

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Niro
Ruda Śląska
12-01-2021

Praca dla kelnerów / barmanów Mszana

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Restauracje Staropolskie
Mszana
12-01-2021

Szukamy zastępcy Szefa Kuchni

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Restauracje Staropolskie
Mszana
12-01-2021

Pracownik Restauracji Zakładowej - Pomoc Kuchenna_Świebodzin

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Dussmann Polska Sp. z o.o.
Świebodzin
12-01-2021

Pomocnik kucharza!/ Catering Dietetyczny

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Asistnet Work Group
Warszawa
11-01-2021

Pilnie zatrudnię kierowcę do pizzerni

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
TELEPIZZA
Wyszków
09-01-2021

ZATRUDNIĘ POMOC KUCHENNĄ W CATERINGU

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
CATERING
Poznań
09-01-2021

Kierownik rejonu - woj. śląskie

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Kurcze Pieczone
Ruda Śląska
08-01-2021

zatrudnię kucharkę

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Niepubliczne Przedszkole Bajaka
Warszawa
08-01-2021

Zatrudnię kucharza - kuchnia chińska wietnamska

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
PUH DENO
Bielsk Podlaski
08-01-2021

Zatrudnimy szfa kuchni/ zastępcę szefa kuchni

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Piekarnio-Cukiernia-Delikatesy R. Steskal s.j.
Czarny Dunajec
08-01-2021

Kierownik rejonu - woj. dolnośląskie

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Gold Drób
Oleśnica
07-01-2021

Kierowca, dostawca

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Marzena
Zamość
07-01-2021

Pomoc Kucharza

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Pod Różami
Warszawa
07-01-2021

Recepcjonistka

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Pod Różami
Warszawa
07-01-2021

Piecowy w cukierni

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Cukiernia Wenta
Lębork
07-01-2021

Kucharz z doświadczeniem i młody kucharz

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Restauracja Pod Złotym Lwem
Puck
07-01-2021

Kierowca w Restauracji

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
F.H.U Kryslex
Brzesko
07-01-2021

POMOC DOMOWA (k. Wieliczki)

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Chaperone Royale
Kraków
03-01-2021

dekorant/dekorantka / cukiernik

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Rezydencja
Łódź
02-01-2021

Pomocnik kucharza

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Lin's International
Lublin
29-12-2020

Pracownik recepcji, wysoka stawka. PILNE

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Hotel
Jelenia Góra
29-12-2020

Panią do małej gastronomii

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
West Monika Jóźwiak
Warszawa
29-12-2020

Praca shusi master

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
sensei sushi
Dzierżoniów
29-12-2020

kierowca /dostawca

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Job Innovation Sp. z o.o.
Rzeszów
29-12-2020

Recepcjonista/Recepcjonistka

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Hotel Pałacyk
Legnica
29-12-2020

PRACA NA STANOWISKU KUCHARZ

Zawód: obsługa gastronomii Rodzaj: umowa o pracę
Centrum Opiekuńczo-Wychowawcze ...
Legnica
29-12-2020
Filtruj oferty pracy
Miejscowość
Województwo
Zawód / stanowisko
Formy zatrudnienia
Zarobki brutto/mies. ?
Stanowisko, firma
Oferty z okresu
Polecany pracodawca

Zawód pracownika obsługi gastronomii

Usługi gastronomiczne to branża odpowiedzialna za dostarczanie napojów, żywności i innych usług różnym klientom na specjalne okazje. Kandydaci na stanowiska związane z gastronomią muszą znać techniki zarządzania i wiedzę na temat usług gastronomicznych. Odpowiednie kwalifikacje akademickie dla tej branży to stopień zarządzania hotelarstwem lub zarządzania żywnością i napojami. Profesjonaliści pracujący w tym biznesie zaczynają jako pomocnicy kuchni, a następnie przechodzą do stanowisk kucharza lub szefa kuchni, aby rozpocząć własną usługę gastronomiczną. Doświadczenie i umiejętności są uzyskiwane w miejscu pracy, a niektórzy pracodawcy wymagają, aby kandydaci mieli prawo jazdy. Obsługa gastronomii to także branża odpowiednia dla studentów i ludzi bez doświadczenia, którzy mogą zostać przeszkoleni do zawodu na miejscu pracy.

Jak zostać pracownikiem obsługi gastronomii?

Pracownik obsługi gastronomii wykonuje szeroki zakres obowiązków związanych z przygotowaniem i / lub serwowaniem żywności i napojów w jednym, lub kilku różnych środowiskach usług gastronomicznych. Może wykonywać takie obowiązki, jak przygotowywanie półproduktów, gorących potraw i / lub zimnych produktów spożywczych i / lub pomagać w przygotowaniu produktów piekarniczych, stosownie do stanowiska. Pomaga także w czyszczeniu obszarów roboczych, sprzętu i przyborów. Może pomóc w obsłudze, zbieraniu śmieci odpowiednio do obszaru działania. Może podawać żywność klientom i / lub wykonywać obowiązki związane z kasą.

Pracownik obsługi gastronomii - wymagania

Zadania i obowiązki pracownika obsługi gastronomii:

  • Tworzy usługi gastronomiczne, kuchnię, sprzęt i przybory, zgodnie z określonymi potrzebami obszaru; sprawdza temperaturę żywności i / lub przygotowuje stanowisko do codziennych czynności; może obsługiwać urządzenia kuchenne lub piekarnicze zgodnie z przeznaczeniem.
  • Transportuje żywność i zapasy z głównej kuchni, piekarni i lub obszaru przygotowywania sałatek do miejsca serwowania, albo przez noszenie, albo przez użycie wózka.
  • Przestrzega zalecanych procedur podczas przygotowywania gorących i zimnych linii pokarmowych; wybiera odpowiednie przybory i ustawia linię parową na odpowiednią temperaturę dla pozycji menu.
  • Przygotowuje lub pomaga przy przygotowywaniu gorących i zimnych dań mięsnych i warzywnych, napojów, sałatek, kanapek, nadzień do ciasta, prostych wyrobów piekarniczych, sosów sałatkowych i lub innych podobnych artykułów spożywczych, odpowiednio do zamówienia.
  • Podaje produkty żywnościowe do klientów z blatów i lub stołów, zgodnie z określonymi instrukcjami, zapewniając, że podawane są odpowiednie porcje.
  • Może podawać wiele gorących i zimnych produktów spożywczych zgodnie z instrukcjami.
  • W razie potrzeby uzupełnia jedzenie, sztućce, naczynia szklane, naczynia i tacki na stanowiskach, może zamawiać i uzupełniać przyprawy.
  • Napełnia maszyny do lodu, jeśli są obecne w obszarze działania; zapewnia, że maszyny są czyszczone i konserwowane, w razie potrzeby.
  • Bierze udział w codziennych problemach i potrzebach związanych z wyposażeniem i zaopatrzeniem w żywność, dba o usuwanie zepsutej lub nieatrakcyjnej żywności, wadliwych materiałów / wyposażenia lub innych niecodziennych warunków.
  • Musi utrzymywać w czystości miejsca pracy, w tym podłogi, urządzenia, sprzęty i sprzęt; zbiera i wyrzuca śmieci do wyznaczonych pojemników;
  • Myje garnki, patelnie i inne materiały eksploatacyjne zapewniające obsługę sanitarną; organizuje i zastępuje oprogramowanie sprzętowe w odpowiedniej lokalizacji.
  • W razie potrzeby może wykonywać obowiązki związane z kasą.
  • Może zapewniać wskazówki i szkolenie innym pracownikom wykonującym podobne prace.
  • Wykonuje różne obowiązki związane z pracą, jakie mu przypisano.


Wymagana wiedza, umiejętności i zdolności:

  • Wiedza o dostawach, wyposażeniu i kontroli zapasów.
  • Umiejętność przestrzegania rutynowych instrukcji słownych i pisemnych.
  • Umiejętność czytania i pisania.
  • Umiejętność zrozumienia i przestrzegania procedur bezpieczeństwa.
  • Zdolność do bezpiecznego korzystania ze sprzętu i materiałów do czyszczenia.
  • Umiejętność prowadzenia i szkolenia personelu.
  • Możliwość podnoszenia i manipulowania ciężkimi przedmiotami.
  • Znajomość konfiguracji linii żywieniowych i wymagań temperaturowych.
  • Umiejętność gotowania i przygotowywania różnych potraw.
  • Znajomość metod i technik przygotowywania, prezentacji i jakości żywności.


Środowisko pracy wiąże się z pewnym narażeniem na zagrożenia lub ryzyko fizyczne, które wymagają przestrzegania podstawowych zasad bezpieczeństwa. Praca może obejmować umiarkowaną ekspozycję na nietypowe elementy, takie jak ekstremalne temperatury, brud, kurz, dym, dym, nieprzyjemne zapachy i głośne dźwięki.

Ile zarabia pracownik obsługi gastronomii?

Płace pracowników w obsłudze gastronomii nie są zbyt wysokie. Mediana wynagrodzeń w tym zawodzie wynosi 2400 złotych brutto. W ten sposób można się dowiedzieć, że połowa badanych pracowników w obsłudze gastronomii zarabia od 2150 do 2840 złotych brutto. W wielu miejscach obowiązują także stawki godzinowe, zatrudnianie na godziny. Nie bez znaczenia jest także wielkość firmy oraz region zamieszkania. Kluczowe jest także doświadczenie.