Koordynator kelnerów
Paulina Gąsiorowska
wygasa za 4 dni
(do )
-
Łódź, łódzkie
Obsługa gastronomii
Umowa o pracę
Zakres obowiązków
• Koordynacja pracy całego zespołu kelnerskiego - stałych Pracowników oraz dochodzących: ustalanie grafiku pracy, delegowanie i rozdzielanie zadań, motywowanie i wspieranie zespołu, nadzór nad wysokim poziomem obsługi Gości podczas bankietów oraz przygotowywaniem sal na imprezy.
• Zarządzanie zespołem na sali zarówno podczas mniejszych wydarzeń (do 50 gości) jak i podczas jednocześnie odbywających się wydarzeń na sąsiednich salach naszej restauracji (łącznie do 500 os.).
• Koordynowanie obsługi cateringu zewnętrznego przez kelnerów na dużych wydarzeniach okolicznościowych np. firmowe spotkania.
• Ścisła współpraca z Szefem Kuchni w zakresie sprawnego serwisu oraz Managerem Obiektu w zakresie planowanych wydarzeń i dopasowania grafików kelnerów (nie jesteśmy restauracją à la carte).
• Praca z kelnerami na Sali w razie potrzeby oraz w celu prezentowania właściwej obsługi, „pracy z tacą” oraz wdrażania nowych pracowników.
• Kontrola magazynu, dbałość o realizację zamówień związanych z obsługą sali/przygotowaniem sali do imprezy okolicznościowej.
• Praktyczna wiedza z zakresu BHP, HACCP, przepisów Sanepidu oraz praktyczne umiejętności wdrażania procedur i kontroli ich przestrzegania.
• Rozwiązywanie sytuacji problemowych i reklamacji, dbałość o zadowolenie klientów.
• Dbanie o renomę obiektu jako miejsca do organizacji wydarzeń oraz dobrego pracodawcy.
Wymagania
• Doświadczenie w branży gastronomicznej przy obsłudze wydarzeń co najmniej od 50 os. – warunek konieczny.
• Wysokie umiejętności kelnerskie (praca z tacą, ustawienie stołów, nakrycie stołów, etykieta wydawania posiłków, dress code) i umiejętność przekazywania tej wiedzy nowym pracownikom – warunek konieczny
• Dyspozycyjność, czyli gotowość do pracy zmianowej, również w weekendy (zapewniamy jeden pełny weekend w miesiącu wolny).
• Umiejętność́ zarządzania różnorodnym zespołem, z różnym poziomem umiejętności przy zachowaniu wysokiej jakości obsługi wydarzeń.
• Pozytywne podejście do ludzi i budowanie wokół siebie dobrej atmosfery, a jednocześnie odpowiedzialność i umiejętność egzekwowania zadań.
• Zdolność do pracy pod presją czasu szczególnie przy realizacji oczekiwań klientów zgłaszanych przed wydarzeniem, jak i w czasie rzeczywistym podczas imprezy.
• Umiejętność planowania grafików w oparciu o różnorodne dyspozycyjności kelnerów.
• Pewność siebie, samodzielność i umiejętność szybkiego podejmowania decyzji.
• Koordynacja pracy całego zespołu kelnerskiego - stałych Pracowników oraz dochodzących: ustalanie grafiku pracy, delegowanie i rozdzielanie zadań, motywowanie i wspieranie zespołu, nadzór nad wysokim poziomem obsługi Gości podczas bankietów oraz przygotowywaniem sal na imprezy.
• Zarządzanie zespołem na sali zarówno podczas mniejszych wydarzeń (do 50 gości) jak i podczas jednocześnie odbywających się wydarzeń na sąsiednich salach naszej restauracji (łącznie do 500 os.).
• Koordynowanie obsługi cateringu zewnętrznego przez kelnerów na dużych wydarzeniach okolicznościowych np. firmowe spotkania.
• Ścisła współpraca z Szefem Kuchni w zakresie sprawnego serwisu oraz Managerem Obiektu w zakresie planowanych wydarzeń i dopasowania grafików kelnerów (nie jesteśmy restauracją à la carte).
• Praca z kelnerami na Sali w razie potrzeby oraz w celu prezentowania właściwej obsługi, „pracy z tacą” oraz wdrażania nowych pracowników.
• Kontrola magazynu, dbałość o realizację zamówień związanych z obsługą sali/przygotowaniem sali do imprezy okolicznościowej.
• Praktyczna wiedza z zakresu BHP, HACCP, przepisów Sanepidu oraz praktyczne umiejętności wdrażania procedur i kontroli ich przestrzegania.
• Rozwiązywanie sytuacji problemowych i reklamacji, dbałość o zadowolenie klientów.
• Dbanie o renomę obiektu jako miejsca do organizacji wydarzeń oraz dobrego pracodawcy.
Wymagania
• Doświadczenie w branży gastronomicznej przy obsłudze wydarzeń co najmniej od 50 os. – warunek konieczny.
• Wysokie umiejętności kelnerskie (praca z tacą, ustawienie stołów, nakrycie stołów, etykieta wydawania posiłków, dress code) i umiejętność przekazywania tej wiedzy nowym pracownikom – warunek konieczny
• Dyspozycyjność, czyli gotowość do pracy zmianowej, również w weekendy (zapewniamy jeden pełny weekend w miesiącu wolny).
• Umiejętność́ zarządzania różnorodnym zespołem, z różnym poziomem umiejętności przy zachowaniu wysokiej jakości obsługi wydarzeń.
• Pozytywne podejście do ludzi i budowanie wokół siebie dobrej atmosfery, a jednocześnie odpowiedzialność i umiejętność egzekwowania zadań.
• Zdolność do pracy pod presją czasu szczególnie przy realizacji oczekiwań klientów zgłaszanych przed wydarzeniem, jak i w czasie rzeczywistym podczas imprezy.
• Umiejętność planowania grafików w oparciu o różnorodne dyspozycyjności kelnerów.
• Pewność siebie, samodzielność i umiejętność szybkiego podejmowania decyzji.
Podobne oferty pracy
-
Pracownik punktów gastronomicznych Port Łódź-Praca w grudniu
Gi Group S.A.- Łódź
- umowa o pracę
Polecana PopularnaWygasa
Dodana
Wygasa
(za 3 dni)
Praca alert - powiadomienia
Obsługa gastronomii, Łódź
Polecani pracodawcy
Praca w sąsiednich miejscowościach
-
Praca Starowa Góra
-
Praca Stara Gadka
-
Praca Konstantynów Łódzki
-
Praca Nowa Gadka
-
Praca Ksawerów
-
Praca Bukowiec
-
Praca Rąbień
-
Praca Łagiewniki Nowe
-
Praca Huta Wiskicka
-
Praca Zgierz
-
Praca Dobra-Nowiny
-
Praca Rzgów
-
Praca Wola Zaradzyńska
-
Praca Natolin
-
Praca Szynkielew
-
Praca Bedoń Przykościelny
-
Praca Bedoń-Wieś
-
Praca Aleksandrów Łódzki
-
Praca Wiśniowa Góra
-
Praca Górka Pabianicka